Trojrozměrný design výnosy Compact Seven-segment HEX Display


Počítače, od nejjednoduššího do nejkomplexnějšího, nejsou příliš užitečné, pokud nemohou poskytnout zpětnou vazbu uživateli. Ať už toto rozhraní má podobu monitoru, reproduktoru nebo jednoduché LED diody, je téměř vždy nějaký druh výstupu. Jedním z nejvíce všudypřítomných je stále přítomný sedmi-segmentový displej. Jsou malé, jsou snadno použitelné, a možná nejdůležitější jsou levné.

Zatímco samotné zobrazení jsou relativně kompaktní, často vyžadují určitý druh motoristických obvodů – něco, co se překládá číslice do napětí na pravých pinech. Tyto řidiči mohou zaujmout cenný prostor, zejména na prkénku, a někdy mohou využít sedm-segment zobrazuje těžkopádné. Naštěstí, [John Lonergan] má skvělé řešení: motoristické desky, které sedí zcela pod displeje. Jeho Dual Seven-segment Hex Display Project se narodil z nutnosti – potřeboval to pro prkénko CPU spam-1, který byl trochu příliš objemný. Každý modul je dva segmentové displeje na vrcholu malého PCB. Pod displejy žije 8-bitový mikrokontrolér PIC, který působí jako motorista pro oba displeje.

Je tak snadné omezit se, abychom přemýšleli ve dvou rozměrech při práci na elektronickém designu – dokonce i navrhování vícevrstvých PCB se často cítí jako pracovat na několika, odlišných dvourozměrných oblastech spíše než jeden trojrozměrný. Koncept stohovacích komponent pro úsporné prostory, zatímco poměrně přímočarý k implementaci, je skvělým příkladem druhu řešení problémů, které milujeme vidět tady v Hackaday. Samozřejmě, pokud se vám líbí myšlenka 3D obvodového designu, musíte se podívat na některé z těchto neuvěřitelných obvodových soch, které jsme v minulosti představovali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *