Vymažte mezipaměť a procházení dat v Chrome pro Android


V tomto tutoriálu uvidíme přesně, jak můžeme odstranit mezipaměť a procházet data v Chrome pro Android. Můžete zjistit volbu pro odstranění mezipaměti prohlížeče i dat v Chrome v nastavení prohlížeče.

Popularita Google Chrome není něco, o čem si téměř všichni nejsou vědomi. Je to zdaleka nejvýznamnější webový prohlížeč na stolních počítačích a také vede balíček, pokud jde o chytré telefony. S výkonným hardwarem nabízeným dnes ve všech nákladových bodech má Chrome trochu obtížné běžet dobře, ale to nebyla situace, kdy se poprvé začalo na mobilu. To je důvod, proč Chrome přicházející předinstalovaný na Androidu hrál obrovskou funkci ve své současné popularitě mezi uživateli chytrých telefonů.

Samotný Chrome prošel od té doby mnoho modifikací, hlavně k lepšímu. Pokud například chcete odstranit data mezipaměti a data prohlížeče, budete moci objevit nastavení pro toto hluboko uvnitř. Chrome však také umožňuje získat přístup k těmto nastavením ze stránky historie.

Proč odstranit mezipaměť i procházení dat?

Jak jsme již řekli, dnešní smartphony nemají trochu potíže s tím, že je něco jako Google Chrome. Dokonce i několik nejméně drahých gadgetů pro Android může chrom běžet poměrně dobře. Přesto, v průběhu času, když nastavujete více aplikací a využíváte zařízení, stejně jako Chrome více, máte tendenci vyplňovat nabízený prostor. Když k tomu dojde, můžete zažít zpoždění a ne tak hladký výkon. To platí pro prohlížeč Google Chrome kromě smartphonu Android obecně.

Data mezipaměti obsahují obrázky a data z různých webových stránek, které často procházíte. Prohlížeč ukládá ty, aby vám tyto webové stránky poskytly rychleji, protože nemusí znovu spoustu obrázků a opětovného opětovného dat. Takže zatímco data clearing mezipaměti vám mohou pomoci uvolnit nějakou paměť na vašem zařízení, bude to také mít za následek, že některé webové stránky zabalí pomalejší poprvé. Data mezipaměti se postupem času znovu vyvíjí, takže nemáte mnoho obav o jeho ztrátu.

Podobně vám vyčištění dat prohlížeče může také pomoci uvolnit cennou paměť. Data prohlížeče zahrnují data mezipaměti kromě jiných věcí, jako jsou soubory cookie, a také mediální licence, které vám umožňují streamovat materiál zabezpečený DRM z webů, jako je Netflix, Hotstar a Amazon Prime. Stejně jako data mezipaměti se budou také znovu vyvinout, když budete i nadále využívat prohlížeč. Jiná data prohlížeče, jako jsou data typu automatického vyplnění, uložená hesla, historie procházení atd., Jsou však při odstraňování skvělých. Než je odstraníte, ujistěte se, že je už nikdy nebudete vyžadovat.

Související článek: Android System WebView – Vše, co vyžadujete vědět

Jak odstranit mezipaměť a procházet data v Chrome pro Android

Spusťte Google Chrome a také klepněte na tlačítko nabídky tří bodů v pravém horním horním.

Z zobrazeného nabídky Overflow vyberte Nastavení.

V nastavení vyberte soukromí pod poddanicí Advanced.

V závislosti na velikosti obrazovky zařízení můžete buď zjistit, že odstraníte data procházení dole, nebo možná budete muset posouvat na dno, abyste je viděli. V každém typu případu klepněte na něj.

Existuje snadnější a alternativní metoda, jak se dostat k nastavení dat pro prohlížení, ale to funguje pouze tehdy, když máte v Google Chrome alespoň jednu kartu. Z nabídky Overflow vyberte historii a poté zvolte odstranit data pro prohlížení…

Bez ohledu na cestu, kterou jste sledovali, přistanete na stejné stránce, která je rozdělena do dvou karet: základní i pokročilé. Základní karta se snáze používá, žádná překvapení. Umožňuje odstranit většinu dat, která můžete odstranit na kartě Advanced. Jediný rozdíl je v tom, že na kartě Advanced získáte více spravujte, co přesně chcete odstranit to, co byste raději neodstranili. V základních nastaveních jsou soubory cookie, mediální licence, údaje o webu spojeny dohromady, takže si nemůžete vybrat, zda jeden odstraní a necháte ostatní. Rovněž získáte další možnosti, jak odstranit uložená hesla a také data typu automatického vyplňování na kartě Advanced.

Vyberte cokoli, co chcete vyčistit, a také se ujistěte, že to, co nechcete odstranit v nezvoleném.

Až budete připraveni, klepněte na odstranění dat v pravém dolním dolním období. Nyní můžete také vybrat webové stránky, pro které chcete data odstranit. Všechny webové stránky jsou předem vybrané, můžete nevybrat ty, které chcete, a poté klepnout na vymazání.

A je to! Právě jste úspěšně vyčistili mezipaměť a procházeli data v Chrome pro Android.

Přečtěte si další: Tipy Google Chrome a triky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *