Úplný zásobník GPS přijímač


Normální způsob přidávání možností GPS k projektu je uchopení off-the-police GPS modulu, zapojení do UART a čtení proudem NMEA vět, které vycházejí z sériového portu . V závislosti na tom, jak moc trávíte na modulu GPS, je to v pořádku: nejlepší moduly tam začínají rychle a mnoho z nich rozpozná logické a itární předpisy.

Pro [Mike], popadení modulu off-the-shelfu je mimo otázku. Buduje svůj vlastní GPS přijímač od základu nahoru pomocí trochu hardwaru a FPGA hackingu. Už dostává dobré výsledky a nemusí se s těmi chaotickými, “nestaví zákony o balistických raket.

Hardware pro tuto sestavení zahrnuje Kiwi SDR ‘Cape’ pro Beaglebone a Digilent Nexus-2 FPGA deska. Správní rada SDR zachycuje surové 1-bitové vzorky odebrané v 16,268 MHz a vyžaduje, aby byla zajata data plná minuta. To je nejméně 120 megabajtů dat pro FPGA pro takování.

Software pro tento projekt nejprve získává signál GPS tím, že naleznete přibližnou frekvenci a fázi. Software pak zamkne nosiči, postaví fázi, a přijímá zprávu 50bps ‘NAV’, která je nutná k nalezení možnosti pozice pro umístění antény. První verze tohoto softwaru byla pozoruhodně pomalá, přičemž více než 6 hodin zpracovává 200 sekund dat. Teď [Mike] zlepšil kód sledování kanálu a rychleji to bylo 300krát. To je real-time zpracování GPS dat, s využitím komodity off-the-shelf hardware. Veškerý software je k dispozici na GITS, což činí projekt, který může být velmi snadno replikován komukoliv. Očekáváme, že americký státní oddělení nebo DoD zaplatit [Mike] navštívit návštěvu.

Samozřejmě to není poprvé, co někdo vybudoval přijímač GPS od nuly. Před několika lety, méně než 1 metr přesnost byla možná s FPGA a domovskou radu Homebrew RF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *