Selinux Toggler – Modification Selinux Mode v jednom klepnutí!


Pokud jste dlouhodobý jedinec Android a máte také praxi blikání přizpůsobených R Když jsem využil své velké staré Samsung Galaxy Y, mohl bych jen blikat data zipu s uzdravením skladem a také získat kořen. Bylo to stejně snadné. Google aktivně pracuje na tom, aby Android zakořenil. Nemohou je skutečně obviňovat, chtějí, aby jejich OS byl co nejvíce chráněn. „Selinux“ byla jedna taková věc, která byla zavedena do Androidu při pokusu o zabezpečení Androidu.

Co je Selinux?

Selinux je modul bezpečnosti a zabezpečení jádra Linux, který byl implementován do Ecosystému Android v Android 4.2. Nechápejte špatný koncept, že je to špatná věc, ne. Je to opravdu významný krok k tomu, aby byl Android mnohem chráněnější, což je skvělá věc pro typického uživatele Androidu. Tato změna byla ovlivněna přizpůsobeným světem Android.

Selinux je prokládán v systému Android Core a poté je režim nastaven na „vynucování“ ve výchozím nastavení (druhá hodnota je „permisivní“). Tím se zabrání aplikacím v tom, že dělají cokoli, co výslovně nepožádají o souhlas (od uživatele), zejména pokud se týká změny systémových souborů/funkcí. Ve výchozím nastavení je zaznamenán jakýkoli typ pokusů o aplikaci na soubory/funkce modifikace.

Musí si přečíst: Co je NFC? Přesně jak jej využívat neuvěřitelným způsobem!

Proč byste chtěli upravit režim Selinux, pokud je to opravdu skvělá věc?

Téměř všichni ve světě Android by to slyšeli – „pokud je to zakořeněno, můžete s vaším gadgetem Android udělat cokoli“. S Selinuxem se to změnilo. Dokonce i kořenové aplikace jsou odmítnuty konkrétními oprávněními. Specifické kořenové aplikace vyžadují, aby Selinux byl „permisivní“ v nákupu správně – například Xposed Framework modul. Níže je uvedeno krátké vysvětlení toho, co „vynucování“ a „permisivní“ režimy Selinux dělají:

Vynucování: Je zaznamenán jakýkoli proces/služba, která není výslovně povolena jednotlivcem k úpravě jakéhokoli typu souboru/funkce systému, jakož i zamítnutí souhlasu. Takže i když máte root, nebudete moci provádět konkrétní akce.

Přípustné: Pokud jste schopni ji upravit a nastavit SELinux tak, aby se povolil, nebudou vynuceny pouze ty procesy/služby, které budou modifikovat systémové soubory/funkce a odmítnutí souhlasu.

S režimem Selinux nastaveným na „Permisive“ budou kořenové aplikace, když opět budou mít plné spravování přes systém Android.

Také si přečtěte: Dejte svému navigačnímu lištu nový vzhled každý týden s substrátem

Selinux Toggler

Ve skutečnosti existovala aplikace s názvem „SelinuxModeChanger“, která umožnila jednotlivcům kořenovým jednotlivcům modifikovat režim Selinux. Návrhář aplikace však zastavil jakýkoli typ přídavného postupu i aplikace, protože byl znehodnocen.

Tam, kde Selinux Toggler přichází na obrázek. Člen XDA IBUPROPHEN se rozhodl pokračovat ve skvělé práci, kterou SelinuxModechanger zahájil, a také vytvořil aplikaci „Selinux Toggler“. Aplikace je zcela nová a také podporuje všechny verze Android začínající Android 4.2 Till Android Nougat!

Stáhnout a také nastavit selinux Toggler

Návrhář používá pro svou instalaci dvě techniky. Můžete si stáhnout data .apk> Zkopírovat je do telefonu> Stačí klepnout na něj a nastavit jako typický APK.

Můžete si stáhnout data .apk> Zkopírovat je do telefonu> Stačí klepnout na něj a nastavit jako typický APK.

Nebo si můžete stáhnout data .ZIP a také Flash pomocí TWRP Recovery, elegantní!

Poznámka: Je nesmírně důležité si uvědomit, že aplikace potřebuje kořen (SuperSU, nejlépe) a také BusyBox nainstalovaný do vašeho gadgetu.

Selinux Toggler – APK soubor

Selinux Toggler – soubor zip

Doporučte pro vás: Zjistěte, kdo krást vaše data WiFi, a také je zablokujte

Jakmile aplikaci efektivně nainstalujete, stačí klepnout na ikonu v úvodní obrazovce a otevřete aplikaci. Budete vyzváni k udělení oprávnění root, udělejte vyznamenání a to je docela hodně konfigurační proces. Jednoduchý!

Jakmile jste uvnitř aplikace, můžete pouze klepnout na „Permisive“ nebo „vynucování“ podle vaší potřeby.

Omezení

Jedním bitovým omezením s aplikací je, že neprovádí dlouhodobé úpravy skriptu zavádění vašeho zařízení. Dokonce i poté, co je režim Selinux nastaven tak, aby byl přípustný, váš první gadget nejprve zavede v režimu „vynucování“. Poté, co začne sekvence spouštěcí sekvence začne automatické spuštění aplikací, tato aplikace okamžitě představí a také upraví režim zařízení Selinux, který jednotlivec naposledy vybral pro zařízení Selinux.

Pick editor: Některé mody Magisk, abyste mohli začít

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *