Wirelurker Malware cílí na zařízení Mac a iOS; Útoky přes USB se šíří jako virus


iOS a uživatelé OS X se historicky považovali za relativně „bezpečné“ před malwarem a škodlivým softwarem. S tím bylo řečeno, byla objevena nová rodina malwaru, která je v současné době známá jako Wirelurker, která se pokouší způsobit zmatek v mobilních zařízeních pro iOS Apple a Mac napájených OS X, i když to není úplně zkázou a temnota, jak se může zpočátku zdát.

Wirelurker Malware nedávno objevil společnost Palo Alto Networks, společnost zapojená do návrhu a vývoje výkonného bezpečnostního softwaru. Ve své současné podobě se zdá, že malware Wirelurker se v Číně vybírá zařízení Mac a iOS zařízení poháněná OS X, což je pro nás ostatní pro nás dobrá zpráva, ale stále existuje velmi skutečná a významná hrozba šíření viru. Do té míry, že je zcela nerozšiřující to, co infikuje.

Nově objevené malware byl přiřazen název „Wirelurker“ kvůli jeho schopnosti detekovat, kdy byl jeden ze zařízení Apple iPhone nebo iPad zapojen do Mac. Když je toto připojení detekováno, hrozba Wirelurker jde do práce zavedením procesu, který instaluje škodlivé aplikace třetích stran ze stinného obchodu s aplikacemi do připojeného zařízení. Pokud to nebylo dostatečně důvod, aby se to netvomilo, Palo Alto Networks také zašel tak daleko, že popisoval malware jako „největší v měřítku, jaký jsme kdy viděli“.

V relativně krátkém časovém období od objevování sám Apple reagoval na existenci Wirelurker a zavedl mechanismy, aby zajistil bezpečnost a zabezpečení uživatelů. Oficiální mluvčí společnosti vydal následující prohlášení:

Jsme si vědomi škodlivého softwaru dostupného z webu ke stažení zaměřenému na uživatele v Číně a zablokovali jsme identifikované aplikace, abychom jim zabránili ve spuštění. Jako vždy doporučujeme, aby uživatelé stahovali a nainstalovali software z důvěryhodných zdrojů.

Ale nyní, když Apple zrušil certifikáty podepsané podniky, které malware používal k instalaci, uživatelé, kteří nejsou JailBroken, jsou od Wirelurker dokonale bezpečné. Ale pokud jste jailbroken a náhodou žijete v Číně, musíte být opravdu opatrní, kde připojujete své zařízení.

Palo Alto Networks, původní objevitel Wirelurker, také vytvořil detekční nástroj pro OS X, který jednotlivcům umožňuje ručně kontrolovat, zda byla některá z jejich zařízení pro iOS infikována. Nástroj si můžete stáhnout tím, že zasáhnete níže uvedený zdrojový odkaz a je zcela zdarma.

(Zdroj: PaloaltoNetWorks)

Můžete také chtít vyzkoušet:

Nově objevené cíle malware cíle uživatele Android i Jailbroken iPhone

Můžete nás sledovat na Twitteru, přidat nás do svého kruhu na Google+ nebo se vám líbí naše stránka na Facebooku, abyste se informovali o všech nejnovějších od společnosti Microsoft, Google, Apple a Web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *