Ladění vašeho Android jako profesionál s nástrojem LogCAT


, který produkuje novou věc, je vždy těžké a běžně potřebuje spoustu skladeb k dokončení. Požadujeme zachytit chyby na zavedené cestě a pokusit se je minimalizovat v další iteraci. Na rozdíl od kompilátorů, jako je Java a .NET, nemůže být ladění Android vyneseno z konzoly Runtime. Využíváme tedy nástroj ADB nazvanou jako logcat, který zobrazí chyby v programu nebo během boot, ale obvykle zahrnuje hrudku dat, která je obtížné zpracovat.

Díky FuzzMyepovi dvěma XDA, za vytvoření základního, ale výkonného nástroje pro přijímání logcat z gadgetu Android, který zjednoduší proces ladění. Nástroj odděluje protokoly podle jejich kategorií, takže můžete získat všechny protokoly chyb v jednom datům a všechny protokoly upozorňování v jedné daty i tak dále. Totéž lze provést pomocí nástroje ADB, ale také zahrnuje několik příkazů a také velkou trpělivost, zatímco je tento nástroj zruší.

Nástroj LogCAT je základní, vše, co je třeba udělat, je stáhnout (odkaz níže) a také spustit nástroj dvojitým kliknutím na něj. Tento nástroj se zdá být podobný níže uvedenému snímku obrazovky s velkým výběrem, které obvykle děsí lidi, kteří jsou v podobných věcech. Celá věc je však tak základní, ale trochu propracovaná pro efektivní použití.

Volba úrovně protokolu vám umožní nastavit volby příkazu logcat a výchozí je delisní, která prověřuje celé upozornění. Požadujete nastavení místa ADB pro fungování nástroje, použijte výběr 3 pro nastavení umístění dat ADB. Když je cesta nastavena, musíte vidět totéž v současném prostoru nastavení. Podobně můžete nastavit název data protokolu i další volby v závislosti na vašem požadavku. Když je vše nastaveno, propojte svůj gadget a také stiskněte, přejděte do nebo 6 a začněte nahrávat logcat.

Nástroj prověřuje statistiky týkající se počtu varování, chyb atd.… Jak je uvedeno na níže uvedeném snímku obrazovky a také získáte všechna data protokolu jednotlivě ve složce. Nyní můžete buď ladit gadget z těchto dat protokolu, nebo je zveřejnit na návrhářské fóra, abyste získali nějakou pomoc.

Jednoduché, že? Nyní nevyžadujete uvíznutí, kdykoli zažijete problém s novou na mírou ROM nebo aplikací, protože můžete jen vzít logcat a požádat o pomoc nějakého návrháře. Stáhněte si nástroj LogCat z níže uvedeného odkazu a začněte vařit vlastní Android Roms i aplikace s pomocí naší obrovské komunity Android.

Stáhnout nástroj LogCAT

Zanechte své komentáře týkající se nástroje v sekci komentářů níže.

Zdroj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *